zaterdag 27 april 2013

Queen and King Cat

Het is helemaal hip, T-shirts met een mooie afbeelding op. En mijn dochter heeft dat helemaal door. Gisteren kocht ze dit T-shirt in Genk. Queen en King Cat. (is wel een T-shirt voor de troonwissel in Nederland ;))
Maar niet iedereen was zo enthousiast over de nieuwe aanwinst van Daphinie.




HOE? Ik dacht dat ik de kat in huis was?!

donderdag 25 april 2013

Welkom in de Jungle

Ja hoor, met dit mooie weer is ons dochter ziek. Ze voelt zich echt niet 100%. Maar ze was dan toch zo lief om haar nieuw kleedje aan te trekken en op de foto te staan. Hoewel ze wel haar complimenten had (haar gezicht mocht niet op de foto staan wegens geen make-up. Klinkt net als een celebrity die ook het huis niet verlaten zonder make-up ;)) Hoe dan ook, manlief heeft zo goed mogelijk proberen te trekken, want uiteindelijk moet het kleed de foto maken toch?!

Hoe dan ook, het was al een tijdje geleden dat ik een overslagkleedje had gemaakt en doordat er al voldoende watervallen zijn gepasseerd, werd het tijd om dit patroon nog eens van onder het stof te halen. 
Dierenprinten zijn een modeverschijnsel en ik heb er eentje thuis zitten die gek is van deze printjes. En enkele weken geleden viel ons oog dan op dit stofje op het stoffenspektakel in Antwerpen. (geen paniek, er volgen nog dierenmotieven, we gaan een tripje maken door het oerwoud !!)





Ons Cobie heeft ook wat last van de zon,
maar ze stond graag op om even met
'grote zus' te poseren op
de foto..

maandag 22 april 2013

Blog Lovin'

Vele hebben het al vermeld op hun blog: Google Reader legt het werk neer. Niet zo leuk voor ons bloggers, maar omdat het niet anders gaat, heb ik mij dus ook maar een Blog Lovin' aangeschaft.
Indien jullie mijn 'avonturen' en naaicreaties willen blijven volgen, kunnen jullie mij terugvinden op Blog Lovin' en dat door slecht éénmaal te klikken op de button rechtsboven of hieronder:


Follow on Bloglovin


zondag 21 april 2013

De kruidentuin van Pluisje

Sinds we koken volgens de boeken van Pascale Naessens, is het ons overduidelijk geworden dat ze veel verse kruiden gebruikt. Je krijgt natuurlijk veel meer smaak in je eten en het is dan ook nog eens gezond. En dus heb ik Vader Pluisje aan het werk gezet om een kruidentuin te maken. En ziehier het resultaat. Het mocht van mij wel een flashy kleurtje zijn, zoals dit groen.
Wat hebben we zoal te bieden: rozemarijn, dille, basilicum, rode basilicum, roma tomaten, bieslook, munt, perterselie, ... 


En nu maar hopen dat het aanslaat en dan smullen maar!!





donderdag 18 april 2013

De Vink tas

Ik had nooit geweten dat het zo leuk was om tassen te maken. Ik kan wel begrijpen dat enkele blogsters er verzot op zijn.
Deze keer was het tijd voor mijn eerste Vink Tas. Natuurlijk kwam ik op idee om deze eens te maken toen ik deze een hele tijd geleden zag verschijnen. (inderdaad, het is al een poosje geleden, maar hij stond dan ook al heel lang op mijn 'to do- list'.)

Het stofje heb ik van de Veritas. Het is zo jammer dat ik ze niet aan de lopende meter kan kopen in Genk. Maar we behelpen ons met de middelen die ze ons geven ..








Patroon: Vink
Stof: Veritas

dinsdag 16 april 2013

Tijdloos mooi!

Een jaar geleden kochten we een Burda met een tijdloos kleedje op de cover. Daphinie haar oog viel er meteen op en eindelijk is het resultaat dan af.
Eenvoudig, mooi, klassevol en tijdloos, als je het mij vraagt. Volgens mij gaat ze aan dit kleedje viel plezier beleven...

Ik ben dan ook ontzettend fier op het resultaat!! :)








Patroon: Burda Style 9/2012
Stof: Markt Maastricht

maandag 15 april 2013

Picture time

Terwijl het zonnetje buiten haar werk doet, deed dochterlief iets anders. Ze zat achter de katten aan om toch maar dat ene 'shot' te krijgen. En ziehier het resultaat.


Smigel stamt volgens ons af van een bende wilde katten en ze wil absoluut niet gefotografeerd worden en zo anoniem mogen blijven. Wel is dat even mislukt :)




Rosie kennen we al als de kat die altijd wel te vinden is voor een foto of een filmpje. En ook deze keer was het niet anders ...




En blijkbaar hebben we een nieuwe soort bloem in ons tuin. Een beetje harig, een beetje grijs en heeft niet zo heel veel water nodig. Het is dan ook weer eens wat anders ...

woensdag 10 april 2013

Pimp it up

Ken je dat, kinderen die dingen beu worden. 
Wel, ik mag niet klagen over mij dochter, 
maar ze wou toch wel wat anders in haar dressing. Het is natuurlijk niet zo makkelijk om dingen daar te veranderen. 
Tot we op dit schilderij uitkwamen. 
Dit is zo 'Daphinie', dus zijn we direct naar de kassa gegaan 
en hebben we het opgehangen. 
Et voilà, ons dochter haar honger naar verandering is weer gestild 
(maar voor hoelang?!)




maandag 8 april 2013

Lekker draaien

Of dat was toch tenminste het gevoel dat ik kreeg als ik te lang naar dit stofje keek. Maar ik kon natuurlijk niet wegkijken terwijl ik dit stofje aan het verwerken was tot ...



Deze tas. Ja hoor, ik heb de smaak te pakken met de Elisanna tassen. Ze zijn altijd zo leuk en vrij snel klaar. Ideaal om tussendoor te maken (we zijn ook druk in de weer om de zomercollectie ten huize Pluisje te vergroten ..)



Binnenin heb ik enkele zijvakjes gemaakt. Lekker handig om een portemonnee of dergelijke in kwijt te geraken en toch snel terug te vinden.



 Stofje: Ikea
Patroon: Elisanna

vrijdag 5 april 2013

Voor alles een eerste keer...

Dochterlief koopt haarzelf een smartphone en omdat deze pas op de markt is, hebben ze natuurlijk nog geen 'mooi' hoesje uitgebracht. Dus dan blijven we maar zeuren totdat Pluisje achter haar naaimachine kruipt.
En ziehier het resultaat. Het was toch niet zo evident om zo'n hoesje te maken qua afmetingen, of misschien was het omdat Pluisje Junior het niet zo nauw neemt met mm (of zelfs cm?).
Hoe dan ook eind goed, al goed en ik ben toch wel trots op het resultaat.



Stofje: Bambiblauw
voering: stoff.be (Alken)

woensdag 3 april 2013

Flowers everywhere

Een tijdje geleden kocht ik enkele gekleurde broeken. Zalig voor wanneer je een terrasje gaat doen.
En bij het zien van dit stofje wist ik direct dat het op mijn rode broek zou passen.
Nu twijfelde ik even tussen een korte of lange mouw.
En ja hoor, met de aprilse grillen leek het mij verstandig om toch maar voor een lange mouw te gaan. Ga ik waarschijnlijk meer plezier aan beleven.


De kraag hebben jullie al enkele keren zien terugkomen dus ik hoef hier geen verdere uitleg over te geven :)




Stofje: Markt Maastricht

dinsdag 2 april 2013

2, the magic number



Hiep Hiep Hoera voor Pluisje.
Vandaag, exact 2 jaar geleden ben ik begonnen met deze blog.
Wat gaat de tijd toch snel, zeg!!



Ook heb ik vandaag 2 Elisanna tassen afgemaakt.

Jeans met aan de binnenkant een vlinderstofje.
Ik heb deze 'voering' gebruikt omdat ik het stof 
zelf te licht van kleur vond. 
Maar met een donkerder en steviger stofje is het perfect!